Agulla dels Tres Pepets

L'Agulla o Roca dels Tres Pepets és un dels molts indrets de Sant Llorenç del Munt i l'Obac que van ser explorats pel Josep Barberà. Es troba en un d'aquells llocs on l'ADN d'aquestes muntanyes es nota per tot arreu. Està al peu de la vessant sud-est del turó de les Nou Cabres, per sobre de la sotalada de la riera del Dalmau i davant de la cara nord de La Mola.
Per arribar-hi cal seguir el camí del Dalmau cap a la Canal de Santa Agnés. Poc després de superat el fort revolt a l'esquerra, cal sortir del corriol i pujar cap a la dreta. Primer hi ha la base de l'anomenada Roca del Costat de la Cadireta del Davi i, a continuació, l'Agulla dels Tres Pepets.
La roca (dif. IV) rep aquest nom perquè va ser pujada per primera vegada el 22 de novembre del 1975 per tres dels grans escaladors: el propi Josep Barberà, Josep Maria Torres i Josep Aspachs.
Tots tres són protagonistes de moltes primeres ascensions a cingles i agulles de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, però aquesta vegada ho van fer plegats. Per aquest motiu, van decidir posar-li el nom que comparteixen. Així ho explica en Josep Barberà al seu llibre "Sant Llorenç Pam a Pam (operació entre rius).
Un grup de "Peps" completament diferent, que pertanyien a l'actiu grup Talps del Centre Excursionista del Vallès, va posar també el seu nom a l'avenc situat a la Solella del Sabater, a la Carena de l'Illa.
Inicialment en aquest blog vem anomenar l'agulla com dels Tres Peps. Però l'Òscar Masó ens han explicat que la toponomia real és dels Tres Pepets.


Agulla o Roca dels Tres Pepets
Vessant Sud-est de Nou Cabres.
Matadepera.
41° 39.238'N /  2° 1.255'E

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...